Achterhoek Balkan april 2017

In april 2017 hebben we weer een bijeenkomst gehad van het samenwerkingsverband Achterhoek Balkan. Naast oude bekenden van Hulp aan Roemenië Doetinchem, Hulp Roemenië en Warmte voor de Kinderen waren ook de nieuwe mensen achter Shoebox4ro aanwezig: Jos Klaassen, André Nibbelink, Remco Kamphuis en Camelia Argint.

De huidige samenstelling van Shoebox4ro is niet helemaal zonder toeval tot stand gekomen: Jos Klaassen, André Nibbelink en Remco Kamphuis zijn regelmatig met de oprichters, Frank Niessink en Bennie Hendriksen, naar Roemenië geweest naar projecten. Aangezien ze de taal niet spraken zijn ze Roemeense les gaan volgen bij  Camelia Argint. Zo zijn de juf en de leerlingen bij elkaar gekomen en zijn allen door Frank en Bennie gevraagd om Shoebox4RO over te nemen toen de gezondheidsproblemen van Frank aanleiding daartoe vroegen.

 
De huidige mensen achter Shoebox4ro, v.l.n.r. Camelia Argint, André Nibbelink, Remco Kamphuis en Jos Klaassen.

Ondanks alle verschillende opvattingen over hoe we arme kinderen uit Balkan landen (met name Roemenië en Bosnië) kunnen helpen, zijn we toch weer heel blij om te kunnen constateren dat we elkaar prima kunnen helpen en aanvullen met kennis, relaties en diensten. We houden onze eigen identiteit en werken samen waar we kunnen!

Voor alle organisaties is het telkens weer de vraag hoe de financiële middelen bij elkaar gebracht moeten worden om projecten te kunnen realiseren. Bijna iedereen is afhankelijk van giften van sponsoren en vullen dit aan met een flinke portie enthousiasme en vrije tijd. Iedereen doet de werkzaamheden op geheel vrijwillige basis en neemt de reis- en verblijfkosten voor  eigen rekening. De stichting Warmte voor de Kinderen heeft daarnaast een mooie bron van inkomsten uit de vrijwillige maandelijkse bijdrage van het personeel van de Rensa organisatie. Een prachtig staaltje van crowdfunding waar de stichting erg blij mee is en prachtige projecten van kan realiseren.

Daar waar stichting Warmte voor de Kinderen vooral projecten op afstand aanstuurt en coördineert, zijn de andere organisaties zelf actief om hulp en middelen te bezorgen bij hen die het zo hard nodig hebben. Aan werkelijk alles is een grote behoefte: van kleding tot sanitair, van fietsen tot verwarming, van bedden tot incontinentiemateriaal en van rolstoelen tot boormachines om maar eens een aantal voorbeelden te noemen.

Heb je nog kwalitatief goede spullen over denk dan eens aan onze samenwerkende organisaties. Je vindt hun websites via de links op de website van Warmte voor de Kinderen of like de Facebook pagina’s van Shoebox 4 Ro en Stichting Warmte voor de Kinderen.

Willem Siebelink,
voorzitter stichting Warmte voor de Kinderen

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana