Achterhoek Balkan bijeenkomst

Eindelijk was het dan weer eens zover. Na een lange periode van corona perikelen was het samenwerkingsverband Achterhoek Balkan weer eens bij elkaar. Op 28 juni 2022 troffen we elkaar op de prachtige en gastvrije locatie van de Terborgse Wijncentrale.

Vertegenwoordigers van Hulp aan Roemenië Doetinchem, Shoebox, stichting Dominika en natuurlijk Warmte voor de Kinderen waren aanwezig. Een speciaal en hartelijk welkom was er voor Alex van der Slikke van stichtingen Verdouw gaat verder en Bolji Zivot. Alex doet al jaren grote bouwprojecten in kansarme landen. We hebben 2 jaar geleden zeer succesvol samengewerkt tijdens een groot bouw- en verwarmingsproject in Tekucica Bosnië.

Na een uitgebreide voorstelronde hebben we geluisterd naar prachtige verhalen over in het recente verleden gerealiseerde projecten. We kunnen ontzettend veel van elkaar leren, zowel bij de selectie van een project alsmede bij de financiering, de ondersteuning, begeleiding en eindcontrole ervan!

Het jaar 2022 staat voor een groot deel in het teken van de oorlog in Oekraine. Stichting Warmte voor de Kinderen heeft zelfs besloten haar gehele budget aan te wenden voor de opvang van Oekrainse vluchtelingen in Hongarije en Roemenië.

Het selecteren van de juiste projecten met de juiste doelstellingen blijft voor iedereen een uitdaging. De stichting Warmte voor de Kinderen is voor 2023 reeds in een vergevorderd stadium om een opslagloods in Cernetzea in Roemenië te gaan realiseren. Daarbij is de inzet van een bouwtechnisch toezichthouder vereist en dat hopen we via dit samenwerkingsverband te gaan realiseren.

Al met al weer een zeer geslaagde bijeenkomst met zeer waardevolle bijdrage van alle aanwezigen!

Willem Siebelink
voorzitter stichting Warmte voor de Kinderen

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana