Laura Bejan actief voor jong en oud


bijdrage Shoebox4ro

Dankzij de hulp van een zeer enthousiaste jonge vrouw, Laura Bejan, is de kleding van de Kledingbank Nijmegen en andere hulpgoederen goed terecht gekomen bij gezinnen met meer dan drie kinderen. Zij werkt samen met de Gemeente. De Gemeente geeft haar een lijst met hulpbehoevende gezinnen in het dorp en zij zorgt dat de spullen bij deze gezinnen terecht komen.

Laura Bejan is 35 jaar oud. Zij heeft een lerarenopleiding afgerond maar zij werkt nu in het bedrijfsleven. De eerste keer dat zij vrijwilligerswerk deed was het op 1 juni 2013, de internationale dag van het kind. Zij werkte toen mee, samen met meerdere vrijwilligers, in “Parcul Copiilor” (het park van de kinderen) en ging gekleed als sprookjesfiguur. De vreugde die ze zag op de gezichten van de kinderen was voor haar een aanleiding om het vrijwilligerswerk voort te zetten. Zij helpt niet alleen de kinderen maar ook de oudere (zieke) mensen.

Dit jaar, 2017, heeft ze haar eigen vereniging opgericht “Asociatia pentru mai multa umanitate” (letterlijk vertaald: de vereniging voor meer menselijkheid). Op dit moment zijn 59 veelal jonge vrijwilligers actief in deze vereniging. Samen met een vereniging uit Duitsland, voorziet zij het lokale ziekenhuis met noodzakelijke spullen. Shoebox4Ro ondersteunt Laura van harte bij haar activiteiten. Wij waren onder de indruk na het bezoeken van Laura’s projecten. Onze hulpgoederen, kleding en overige, vinden daar een goede bestemming en maken het leven van velen, die worstelen om te kunnen voorzien in de meest basale levensbehoeften als voedsel, onderdak en kleding, zo een stukje meer draagbaar.

Namens Shoebox4ro,
Camelia Argint

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana