Nieuwsbrief Shoebox4Ro

april 2019

Als sponsor en/of geïnteresseerde van Shoebox4Ro, willen wij u graag een korte samenvatting geven van onze werkzaamheden van de afgelopen maanden. Nadat wij in december met kleding, spullen en goed gevulde schoenendoosjes in Roemenië zijn geweest hebben we niet stil gezeten.

We hebben weer van verschillende mensen en instanties goederen mogen ontvangen. Veel kleding van de Kledingbank Nijmegen, kinderspullen van Care4Tina, een grote hoeveelheid incontinentiemateriaal van de Rijn-Waal zorggroep en Sensire Waterrijk. Tevens ontvingen wij een aantal mooie handgebreide dekens, rolstoelen en rollators. Om de spullen te vervoeren hebben we van Albert Heijn Ulft een groot aantal bananendozen mogen ontvangen. Allen hartelijk dank hiervoor.

In samenwerking met Stichting Warmte voor de Kinderen uit Doetinchem, konden wij de kleuterschool van Sintea Mare een nieuwe wasmachine schenken. De school is in het afgelopen jaar gerenoveerd en biedt nu de mogelijkheid aan om kinderen te laten overblijven. Helaas was er nog geen wasmachine om het beddengoed van de rustbedjes van de kleuters te kunnen wassen. Wij zijn blij dat we de school hebben kunnen helpen.

Begin april was er weer ons voorjaarstransport. In aanloop hier op hebben we een middag samen met onze vrijwilligers een grote hoeveelheid bananendozen gevuld met kleding. Op zaterdag 30 maart hebben we de vrachtwagen geladen voor transport. Omdat we deze keer in Roemenië maar 1 losadres hadden, is er van Shoebox4Ro niemand meegereisd. Alle spullen zijn geleverd bij de Asociatia Pentru Mai Multa Umanitate in Şimand. Deze organisatie zal de spullen verdelen. Zij zullen er voor zorgen dat alles goed terecht komt.

De komende maanden gaan wij weer ons best doen om mooie en nuttige spullen te verzamelen. Mocht u mensen kennen die zorgmiddelen (rolstoelen, verband, incontinentiemateriaal, maandverband, babyluiers) over hebben of weet u een school waar meubelen over zijn, dan houden wij ons van harte aanbevolen. Natuurlijk gaan wij voor december weer aan de slag met het maken van de schoenendoosjes gevuld met leuke dingen voor de kinderen.

Wij danken u hartelijk voor uw steun en interesse in Shoebox4Ro!

Met vriendelijke groet, André Nibbelink, Jos Klaasen en Caroline Schaeffer

www.shoebox4ro.com
www.facebook.com/shoebox4ro/
shoebox4roemenie2017@gmail.com

  

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana