Reisverslag oplevering project Boljanic

Zaterdagmorgen  22-01-2011 9.30 uur vertrokken. Parkeren nabij het vliegveld van Koln Bonn en inchecken ging allemaal voorspoedig.  Zo voorspoedig dat we 3.5 uur te vroeg waren.

Na een perfecte vlucht naar Sarajevo stond de auto klaar die we reeds eerder geboekt hadden. Echter in Bosnie dikke sneeuw 30 tot40 cm, zodat we er 3.5 uur er over hebben gedaan om Doboj te bereiken. In Doboj een hotelletje opgezocht en de volgende dag na de auto te hebben uitgegraven zijn we naar familie gegaan om dan de andere dag naar de school te gaan waar we het nieuwe project gecontroleerd hebben.

Het zag er fantastisch uit. Het hele ketelhuis gerenoveerd tot de schoorsteen aan toe. De conciërge had de ketel flink opgestookt en het was er overal heerlijk warm in de school. Een nieuwe houtketel van 250 kW had de oude vervangen. Net op tijd want de oude ketel was niet meer te repareren. Van het ministerie was geen hulp te verwachten en het zag er naar uit dat per lokaal weer met individuele kacheltjes gestookt moest worden. Gelukkig met de hulp van Warmte voor Kinderen is dit voorkomen. Iedereen was dan ook zeer dankbaar en dit uitte zich dan ook in diverse voordrachtjes van de kinderen en toespraken van schoolbestuur en leerkrachten.

Een gedeelte van de school van de school zit nog steeds geen verwarming in. Het betreft hier 4  grote lokalen 2 kantoren en een hal. Het zou geweldig zijn om ook hier een houtketel van ± 100 kW en de benodigde radiatoren te kunnen plaatsen. De geraamde kosten zo’n 8 tot 10.000 euro.

Eerste levensbehoeften, die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar daar nog als luxe gelden. Kortom na een zeer geslaagde missie,moe maar voldaan weer huiswaarts.

Tom en Ljubica Visser

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana