Update Göncruska juli 2022

Hallo allemaal,
We zijn inmiddels, na de laatste update, al bijna 2 maanden verder.
Wij hebben niet stilgezeten; Nadat we in overleg met ons contact Levente, de pastor in Göncruska, tot de conclusie waren gekomen dat zij voorlopig voldoende hulpgoederen hadden, hebben we contact gelegd met pastor Gustav Fodor in Tiszaszentimre.
Hij wist voor een bus vol kleding, die we meebrachten uit Holland in April, een goede bestemming. We zijn samen met hem naar een vluchtelingen opvanglocatie in Tiszaroff.
We zagen hoe dankbaar de aanwezige vluchtelingen waren met de kleding, maar mochten i.v.m. de privacy geen foto`s van hen maken. Het contact met Gustav gaf ons een goed gevoel: een betrouwbare en zeer bevlogen man die alles doet om hulp te bieden aan de vluchtelingen in Hongarije, maar ook een netwerk heeft in West Ukraïne.
Via dit netwerk zorgt hij voor voedsel in diverse dorpen. Hij vertelde ons dat er door de oorlog een gebrek is aan de basisvoedingsmiddelen: meel, olie, etc...
Het aantal vluchtelingen uit het oosten van Oekraïne, de regio Donbass, dat een plek zoekt in west Ukraïne is enorm en zorgt voor ernstige tekorten.
Vanuit zijn kerkelijke organisatie koopt hij in Hongarije voedsel in dat door Ukraïnse truckers opgehaald en afgeleverd wordt bij de hulporganisatie in Ukraïne.
Om dit werk te steunen hebben wij jullie donatie volledig gebruikt om bij te dragen in zo`n transport.
Voorgaande transporten bevatten gemaakte voedselpakketten, in het laatste transport dat voor een deel door onze donaties betaald werd, is er gekozen voor complete pallets met voedingsmiddelen.
Omdat er op deze manier veel meer vervoerd kan worden. Het maken van de pakketten wordt nu door de vrijwilligers in de Oekraïne gedaan. Zij zorgen ook voor de distributie in de dorpen naar de mensen die dat het meest nodig hebben.
Zelf heb ik de afgelopen week meegeholpen met het laden van de trailer, fijn om weer eens logistiek bezig te zijn!

Onderstaand een serie foto`s van al onze bezigheden. Nog meer foto's van dit project: klik hier.

Tot zover deze update.
Als er vragen zijn hoor ik dat graag!

Carel Oldenboom
stichting Dominika

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana