Update Tekucica project

Recent ontvingen wij weer een tweetal updates van onze contactpersoon Indira Randall, inzake de voortgang van ons Tekućica-project (klik hier)

25 september 2020
Zoals beloofd zou ik u op de hoogte houden van de voortgang van het Tekućica-project.
Het meeste werk aan het hoofdgebouw is gedaan. Kortom, het volledige werk dat gepland was om door de lokale overheid te worden gedekt (betaald), is voltooid - herstel van de muren, ramen en deuren, vloeren, nieuw dak, isolatie. Zeljko (de installateur) heeft ook het meeste van zijn werk voor de verwarming gedaan: de leidingen en de meeste kachels voorbereid. Wat Zeljko nog moet doen, zijn de kachels in de badkamers en de keuken en dan alles aansluiten op de hoofdoven (die is er al in het gebouw). Zeljko wacht nu op het team van lokale vrijwilligers die werken aan de toevoeging van het gebouw (toiletten en keuken, gedeeltelijk gedekt door de fundering van Alex) om hun interieurwerkzaamheden af ​​te ronden. Momenteel bereiden ze de vloer voor op de keramische tegels, en over een paar dagen gaan ze aan de slag met de tegels. Ze hebben ook de fundering voor de nieuwe schoorsteen voorbereid, dus daar wordt aan gewerkt. Kortom, 90% van het werk is gedaan en de laatste hand moet worden gelegd: in de toiletten / badkamer en kitchenette, en aan de schoorsteen. Ik verwacht vandaag de laatste foto's van de site en ik zal ze naar jullie doorsturen.

26 oktober 2020
Het is hier een 'gekkenhuis'met de coronasituatie op dit moment erg slecht, het aantal gevallen is het hoogst sinds het allereerste begin. We hebben dus niet eens de bevestigde datum van de openingsceremonie, aangezien de regering bijna elke dag nieuwe beperkende maatregelen invoert en het moeilijk te plannen is. De ceremonie zal waarschijnlijk beperkt zijn tot 30 deelnemers, misschien zelfs 10, afhankelijk van de laatste beslissingen / bevelen van de regering. Het doel is nog steeds de eerste helft van november, maar vanwege de situatie kunnen ze de datum nog niet bevestigen. Zo kregen de scholen in Republika Srpska de opdracht om vanaf vanochtend te sluiten en online te gaan. We verwachten dat hetzelfde zal gebeuren in de Federatie van BiH, maar misschien na de verkiezingen (15 november). Door de vluchtige situatie was het niet eenvoudig om ons project af te ronden.
Dat gezegd hebbende, we boeken nog steeds enige vooruitgang. De schoorsteen is binnenkort klaar. Zodra dat is gebeurd, kan Zeljko doorgaan met de rest van het werk aan de centrale verwarming.

Ik hou jullie op de hoogte van ELK nieuws zodra we iets hebben bevestigd!

Indira Randall

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana