Voltooiing van schooltje in Tekucica!

Zoals beloofd in mijn vorige e-mail, heb ik vandaag de site van het Cultureel Centrum en de school in Tekućica bezocht. Bijgaand treft u de foto's aan van de actuele stand van zaken op de site. Zoals u zult zien, worden er veel dingen "last minute" gedaan.

Momenteel graaft de graafmachine het gat om de leidingen voor de septic tanks te plaatsen:

Ook is vanochtend de opening op het dak voor de schoorsteen doorgesneden, en nu proberen ze de werkzaamheden aan de schoorsteen af te maken:

Je kunt ook de nabijheid van het Cultureel Centrum tot de plaatselijke school zien, als bewijs dat de kinderen van de school het gebouw van het Cultureel Centrum ook zullen gebruiken als hun kamer voor lessen lichamelijke opvoeding, vooral in de winter als ze dat niet kunnen buiten sporten.


De toiletten hebben twee secties, een voor dames met twee toiletten, en een voor heren, ook met twee toiletten. De keramische tegels zijn geplaatst, nu wachten ze op de afwerking en plaatsing van de PVC-panelen om toiletcompartimenten te maken (gepland voor de komende week, vóór de opening, en om twee wastafels en spiegels en toiletverwarmers toe te voegen).

De keukenhoek is nog niet af, noch het pleisteren van de muren en het plafond, noch de keramiektegels (moeite met het vinden van een man die als eerste het pleisterwerk gaat doen, de man voor keramische tegels wacht). Ook gepland (en hopelijk) in de komende week.

De grote hal is grotendeels klaar, de plafonds en de muur en de elektriciteit en de kachels zijn allemaal aanwezig, er moet alleen nog veel worden schoongemaakt voor aanstaande zondag.

Darko (de leider van het team van locals die verantwoordelijk is voor het werk dat gedaan is voor Bolji život) en ik hebben ook samen een foto gemaakt, gewoon voor de lol!

Zeljko wacht op de voltooiing van de schoorsteen, de keuken en de toiletten, zodat hij de installatie van de hoofdoven kan afmaken- ook gepland voor de komende week.

Ook sprak ik met Darko en Nebojsa, de directeur van de school, over de komende openingsceremonie. We waren het over een aantal zaken eens:
De openingsceremonie op zondag 8 november 2020 begint om 16.00 uur in het cultureel centrum. Eerst praten de vertegenwoordigers van de lokale overheid in Doboj met de media en gasten over het project, daarna spreek ik namens Bolji Zivot en Warmte voor de Kinderen. Zodra het project van de renovatie van het Cultureel Centrum is geïntroduceerd en gepresenteerd, zal Darko alle aanwezigen vragen om (slechts enkele meters) naar de ingang van de school te lopen, waar we nog een verrassing hebben. Vervolgens zullen Nebojsa en ik voor de school de gedenkplaat aan Tom onthullen en alle aanwezigen informeren over het vijfjarige project / akkoord over wat Warmte voor de Kinderen doet om de school te helpen. Nebojsa zal van die gelegenheid gebruik maken om namens de school een "bedankbriefje" aan Warmte voor de Kinderen te geven en ik zal het namens Warmte voor de Kinderen ontvangen.

Dan is het officiële gedeelte zo goed als voorbij en verhuist alle aanwezigen terug naar het Cultureel Centrum waar ze lunch en drankjes klaarmaken en misschien zelfs muziek (alles in overeenstemming met de huidige wettelijke maatregelen, dus niet zeker of het een groot feest wordt) of kleine partij, waarschijnlijk kleinschalig.

In de tussentijd zal ik proberen iemand in te huren om leuke professionele of semi-professionele foto's en videoclips te maken bij de openingsceremonie zodat we iedereen in Nederland kunnen helpen om op zijn minst een soort ervaring te hebben met wat er bij de opening gebeurt, want iedereen is verdrietig dat niemand uitHolland aanwezig kan zijn. Op dezelfde manier kunnen we dergelijke foto's gebruiken om aantrekkelijke persberichten naar de media in Republika Srpska te sturen, in de hoop dat sommigen / zo velen het verhaal leuk zullen vinden en publiceren, en zo het woord verspreiden over de geweldige dingen die jullie beide stichtingen doen in Bosnië.

Er is ook afgesproken dat zodra je uit Nederland kunt komen om te bezoeken (volgend voorjaar of wanneer mogelijk), we een ander evenement / feest organiseren zodat we het einde van dit project goed kunnen markeren - met onze vrienden / donateurs.

Oké, ik denk dat dat alles is, als ik iets ben vergeten, bied ik mijn excuses aan en ik zal proberen die informatie later toe te voegen.

Indira Randall

November 2020.

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana