Wederom een bedankje

Hallo iedereen,

Na ons laatste contact hebben we inmiddels een zinvolle bestemming gevonden voor jullie donatie; Pastor Levente gaf aan dat hij, na onze trailer vol hulpgoederen, voorlopig voldoende spullen had om de opvanglocaties in de regio Gönc te voorzien.
Na overleg hebben we gekozen om in onze regio Tiszameer een bestemming te zoeken die zich inzet voor de Oekraïnse vluchtelingen. Deze hebben we vorige week gevonden in persoon van Pastor Gusztav Fodor in Tiszaszentimre. (inderdaad een collega van Levente)
We zijn met hem naar een opvanglocatie in Tiszaroff geweest om kleding, die we in April vanuit Holland mee hadden gebracht, uit te delen aan vluchtelingen .
Hij gaat zelf een aantal keer per maand Oekraïne in waar hij hulpgoederen en vooral voedsel brengt naar een verdeel-depot.
Van daaruit worden de goederen met kleine busjes naar de frontlinies gebracht waar de mensen vaak dagen achter elkaar in de schuilkelders zitten en gebrek aan alles hebben. We hebben van hem begrepen dat er momenteel het meest gebrek is aan voedsel .
Gustav wil het geld besteden om voedselpaketten samen te stellen, die eind Mei op transport gaan.
We denken nog na over de uitnodiging om een keer met hem mee te gaan Oekraïne in,om zelf te ervaren hoe de distributie van voedsel en kleding georganiseerd is. Zo momenteel de situatie is zal deze hulp voorlopig nog wel nodig blijven, dus we hebben nog tijd van nadenken...

Tot zover deze update. We houden jullie op de hoogte.

Carel en Inge
Stichting Dominika

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana