Werkweek in het project Bencec de Jos

Verslag van Eggo Boer, stichting Hulp aan Roemenië Doetinchem.

Ons project in Bencec de Jos (bouw van een kinderopvangtehuis en sociaal centrum) vordert gestaag. In oktober 2013 hebben we de we de elektrische installatie aangelegd en in de loop van 2014 zijn de bouwwerkzaamheden doorgegaan. De centrale ruimte, waar ook de kerkdiensten worden gehouden, is klaar. Eind oktober dit jaar zijn we weer met een groep van 7 vrijwilligers naar Bencec gereisd en hebben daar de centrale verwarming geïnstalleerd.

Dit verwarmingsproject is mede mogelijk gemaakt door verwarmingsgroothandel Rensa uit Didam en Doetinchem, de Stichting Warmte voor de Kinderen, de Stiftung Hilfe für Kinder (Frau Gollnick), de Ds van Dijkstichting te Doetinchem en de Diakonie van de PKN Doetinchem.

En natuurlijk de vrijwilligers die op eigen kosten naar Roemenië zijn gereisd en daar een week aan het werk zijn geweest!

De meeste materialen lagen al te wachten. De radiatoren waren geschonken door Henrad, een leverancier van Rensa, terwijl de overige materialen door een zusterbedrijf van Rensa in Roemenië waren geleverd. De groep vrijwilligers kon overnachten bij Gusti Iuga en zijn vrouw. Gusti is de projectleider van dit project en is ook voorganger in de kerk. Daarnaast heeft hij nog 1001 sociaal getinte baantjes !

Anders, maar wel lekker!

Tijdens de werkdagen werd het middag- en avondeten verzorgd door de plaatselijke bevolking. Iets anders dan dat we thuis zijn gewend, maar prima te eten!! 

Na 2 dagen op zolder te hebben gewerkt werd begonnen met het ophangen en aansluiten van de radiatoren. Tijdens onze werkzaamheden binnen, gaan de werkzaamheden buiten ook door. Het hele gebouw wordt met isolatiemateriaal ingepakt. Dat is ook nodig met de winter voor de deur !

 

Aan het eind van de week was de installatie voor 80 % geïnstalleerd. Jammer, we konden de klus niet afmaken! Echter…Hans Huntink, één van de vrijwilligers is met collega Martijn van den Dorpel half november weer afgereisd naar Bencec en samen hebben ze de klus afgemaakt. Chapeau!!!
 
Eind van de week, op 20 november was de klus geklaard !
 

Verwarming draait , geen lekkage en gebouw verwarmd ! En niet alleen wij, maar Gusti is zeer in zijn nopjes als hij ziet dat alles functioneert !!

Eggo Boer.

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana