Projecten

Circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school

Circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school LAND  |  Bosnie
PLAATS  |  Malesici
JAAR  |  2019

Nieuwe circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school in Malesici

Tijdens ons verblijf  in september 2019 werden we benaderd door de nieuwe directeur van de school uit Boljanic , waar de stichting Warmte voor de Kinderen nieuwe verwarming gerealiseerd heeft. Hij vroeg ons of we kennis wilden maken met Nederlanders die ook regelmatig met goede doelen in Bosnië bezig waren.

Tijdens deze kennismaking kwamen we er achter dat deze mensen regelmatig bouwkundige activiteiten verrichten , zoals het vernieuwen van toiletruimtes of het vervangen van een dak . Ze  komen dan met een groep van 7 a 8 vrijwilligers en klaren de klus meestal in een week. Initiatiefnemers zijn Alex van der Slikke van firma Verdouw bouwgroothandel en Maarten Brak van de firma Stalent.  De kans is groot dat we in de toekomst meer met elkaar gaan samenwerken.

Hun contactpersoon  en tolk is  Indira Randall en zij vroeg mij of wij kans zagen in de school waar zij les geeft een grote pomp en afsluiter te vervangen daar deze de winter niet meer zouden doorkomen.  Vorig  jaar heeft de gemeente de grote houtketel van 350 kW vervangen , maar geven nu niet thuis . Het betreft een lagere school in Malesici, een plaatsje dat ligt in de federatie, ongeveer 6 km van Gracanica.  Deze school heeft 280 leerlingen en  ± 30 leerkrachten.

Na het opvragen van de kosten hebben we besloten om dit op te pakken en inmiddels draait alles naar volle tevredenheid.

Tom Visser

Circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school Circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school Circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school Circulatiepomp en regelafsluiter voor lagere school
Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana