Projecten

Verwarming sporthal in school in Zivnice

Verwarming sporthal in school in Zivnice LAND  |  Bosnië Herzegovina
PLAATS  |  Zivnice
JAAR  |  2023

Verwarming sporthal in school in Zivnice

En dan op 20 oktober 2023, nét nadat we akkoord gegeven hadden voor ons 3e (!) project van 2023 (inclusief bijbehorende budgetoverschrijding!) kregen we bericht van Alex van de Slikke van de stichtin Boljizivot, waarmee we intensief hebben samengewerkt bij de realisering van het "Tom Visser"-project in Tekucica:

"Hierbij de aanvraag voor ondersteuning voor hulp voor de verwarming van een sporthal in een school in Zivinice (Bosnië&Herzegovina).t

Wij hebben als stichting Boljizivot een keer een school geholpen in Zivinice. De school heeft een sporthal waar veel gesport wordt, en de sportleraar is een zeer betrokken man die in zijn vrije tijd, meestal na schooltijd, wat fysio en gymtherapie geeft aan gehandicapten in deze gymzaal. Jullie raden het al, verwarming kapot van de gymzaal, radiatoren lek en geen geld om het te repareren. De beste, snelste en goedkoopste manier is naar onze mening om in de 4 hoeken van de gymzaal een verwarmingsluchtunit op te hangen die verwarmd worden door de verwarming van de school. In Bosnië dit aan te schaffen kost 4x 1175km, totaal dus 4700km en ongerekend is dat dus €2350. Vanuit stichting Boljizivot lukt dat in iedergeval niet vandaar mijn hulpvraag.

Misschien kunnen jullie iets betekenen in de vorm van sponsoring van de units zelf vanuit Nederland? Dan neem ik voor mijn rekening dat ze zsm in Bosnië terecht komen."

Tsja, ook wij waren inmiddels dik over ons budget heen, dus wat nu? Vooral de laatste zin van Alex heeft ons aan het denken gezet. Nadat Hans Bulten, onze technische man, nog wat bijzonderheden over de situatie in Bosnië had opgevraagd bij Alex, heeft hij contact opgenomen met de firma Winterwarm, de jarenlange handelspartner van Rensa welke ons al eerder uit de (financiele) brand had geholpen! Binnen no-time hebben we van Winterwarm de toezegging gekregen om een tweetal (grotere) verwarmingsunits beschikbaar te stellen aan de school in Zivinice. Een fantastisch gebaar van Winterwarm, waarvoor wij ze als stichting Warmte voor de Kinderen zeer erkentelijk zijn!

 

 

Verwarming sporthal in school in Zivnice Verwarming sporthal in school in Zivnice Verwarming sporthal in school in Zivnice Verwarming sporthal in school in Zivnice
Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana