Projecten

Uniek project schooltje Tekucica

Uniek project schooltje Tekucica LAND  |  Bosnie
PLAATS  |  Tekucica
JAAR  |  2020

Uniek project schooltje Tekucica

"Dit is 1 van de interessantste projecten die ik ooit heb gedaan. Niet vanwege de bouw maar meer vanwege de achtergrond hiervan. Zoals je misschien weet, is het land nog steeds wel verscheurd door de 3 culturen in het land. Het mooiste van dit project is, dat alle 3 de culturen ( dus Serven, moslim’s en Kroaten) hier nu aan meewerken dus ook samenwerken. En oké, je merkt dan hier en daar wat strubbelingen maar uiteindelijk loopt het best lekker. En iedereen is er nog trots op ook. En dat ook nog de lokale overheid goed meewerkt, mag helemaal uniek genoemd worden…"
Aan het woord is Nederlander Alexander van der Slikke, die namens de stichting 'Bolji Zivot' de grote voortrekker is van dit unieke project. Deze stichting (financieel ondersteund door de Nederlandse stichting 'Verdouw gaat verder') gaat samen met stichting Warmte voor de Kinderen en de lokale overheid dit project, waarbij het dak van de school geheel wordt vervangen en er een nieuwe verwarmingsinstallatie wordt aangelegd, realiseren. De planning is dat alles voor de winter van 2020 helemaal klaar is.

De contacten met Alexander zijn een jaar eerder gelegd door Tom Visser van Warmte voor de Kinderen en zijn echtgenote Ljubica. Zij troffen elkaar bij een vorig project van Warmte voor de Kinderen en er werd direct al gesproken over mogelijke realisatie dit unieke project. Na overleg met het voltallige bestuur van onze stichting is besloten om dit project met vereende krachten aan te pakken, waarbij wij natuurlijk voor de verwarmingsinstallatie zouden zorgen! Tom Visser had met de plaatselijke installateur, die al eerder werkzaamheden voor stichting Warmte voor de Kinderen heeft uitgevoerd, al tot in detail afgestemd welke materialen dienden te worden gebruikt.

Helaas zal Tom de realisatie van dit project niet meer meemaken. Hij overleed op 19 juni op 68-jarige leeftijd. Wij zullen als bestuur van Warmte voor de Kinderen alles doen wat in ons vermogen ligt om dit project alsnog tot een goed einde te laten komen!


Onze contactpersoon (en tolk) Indira Randall samen met Alexander van der Slikke voor het schooltje

Realisatie!

Op zondag 8 november 2020 is het schooltje officieel heropend! Door de corona maatregelen in zowel Bosnië als Nederland waren wij, als vertegenwoordigers van stichting Warmte voor de Kinderen, helaas niet in staat op dit aan den lijve mee te maken. Zodra de mogelijkheid zich voordoet zullen wij, samen met de familie van Tom Visser een bezoek brengen aan Tekucica.
Dan zullen wij ook de mooie plaquette met eigen ogen kunnen bewonderen, die wij hebben laten vervaardigen voor ons bestuurslid en vriend Tom Visser, die zijn grootste wens om het project te zien voltooien helaas niet meer gerealiseerd zag worden

Via Indira Randall, kregen we nog een leuk filmpje toegezonden: https://www.youtube.com/watch?v=jS8HXebb3XQ

Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica Uniek project schooltje Tekucica
Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana