Projecten

Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie

Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie LAND  |  Bosnie - Hercegovina
PLAATS  |  Boljanic
JAAR  |  2011

Nieuwe houtkachel voor school in Bosnië 

Eind januari 2011 is Tom Visser, werkzaam op de afdeling Techniek bij Rensa, naar Bosnië geweest om één van de recente projecten van de Stichting Warmte voor de Kinderen te bekijken.

Het gaat om de plaatsing van een nieuwe houtketel van 250 kW op een basisschool in Boljanic. Tom is projectcoördinator Warmte voor de Kinderen en vertelt enthousiast over zijn ervaringen: “Het zag er fantastisch uit. Het hele ketelhuis was gerenoveerd, tot de schoorsteen aan toe. De conciërge had de ketel flink opgestookt en het was overal heerlijk warm in de school. En dat terwijl er buiten 30 tot 40 cm sneeuw lag!”  

De plaatsing van de nieuwe ketel kwam net op tijd, want de oude ketel het had laten afweten en niet meer te repareren was. Aangezien er in Bosnië geen hulp valt te verwachten van het ministerie, zag het er even naar uit dat er per lokaal weer met individuele kacheltjes gestookt moest gaan worden!  Gelukkig is dit met de hulp van de Stichting Warmte voor de Kinderen voorkomen!

Alle betrokkenen op de school in Boljanic waren dan ook zeer dankbaar wat zich uitte in diverse voordrachtjes van kinderen en toespraken van leerkrachten en leden van het schoolbestuur.  

De plaatsing van de houtkachel is een enorme stap voorwaarts voor de betreffende school. Toch zijn de omstandigheden nog niet ideaal. In een gedeelte van de school zit namelijk nog helemaal geen verwarming. Het betreft vier grote lokalen, twee kantoren en een hal. “Het zou geweldig zijn om nog een houtketel van ± 100 kW en de benodigde radiatoren te kunnen plaatsen”, zegt Tom Visser betrokken. “We hopen dan ook echt dit project in de nabije toekomst te kunnen afmaken”.

Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie Nieuwe houtkachel voor school in Bosnie
Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana