Hieronder een letterlijke weergave van het email verkeer met Carel Oldenboom (en zijn vrouw Inge) inzake onze steun aan vluchtelingen uit Oekraine in Hongarije

Van: Carel Oldenboom
Verzonden: 20 oktober 2022
Onderwerp: Update: situatie in Hongarije

Goeiemorgen Willem en overige bestuursleden van Warmte voor de Kinderen
Bij ons gaat het prima, dank je. Na een lange hete zomer met veel werk (ik ben inmiddels een klein bedrijfje begonnen in tuin en zwembad service en onderhoud) gaan we langzaam de herfst/ winter in. De vluchtelingen die er waren, zijn inmiddels doorgereisd of teruggereisd.
Ik neem aan dat jullie de berichtgeving over de oorlog ook volgen, dus met het oog op de komende winter en de situatie in oost Ukraïne is het zeker niet ondenkbaar dat er een nieuwe stroom vluchtelingen op gang komt.
Onze contacten in Tiszaszentimre en Göncruszka (de beide pastores) houden ons zo veel mogelijk op de hoogte. Een nieuw probleem dient zich echter al weer aan: de armoede in Hongarije steekt door de stijgende inflatie weer duidelijk de kop op... We zijn wat dat betreft weer op een niveau van 10/15 jaar geleden.
Dit houd voor ons in dat we ons ook weer meer gaan richtten op de mensen hier die weinig te besteden hebben. Ik denk dat het goed is om voor de € 2000,- een keuze te maken: of we dragen nog een keer bij in de kosten voor een trailer voedsel voor Ukraïne, of we kunnen het kleinschaliger besteden aan de armoede onder een deel van de inwoners in Göncruska of Tiszaszentimre op het moment dat daar vraag naar is.
Wij hebben meer gevoel bij de tweede optie; wij horen graag wat jullie voorkeur zou hebben.
Graag jullie reactie, Groeten Carel en Inge.


Van: Willem Siebelink, namens stichting Warmte voor de Kinderen
Verzonden: 3 november 2022

Hallo Carel,
We hebben dit binnen het bestuur besproken.
Voor ons staat voorop dat onze hulp is bedoeld voor kinderen. Dit willen we ook graag uitdragen naar onze begunstigers.
Wij willen de bestemming graag aan jullie overlaten, zolang de hulp aan kinderen maar voorop staat en willen als tegenprestatie graag een leuk verhaaltje en wat ondersteunde foto’s van jullie ontvangen. Kun je hier wat mee?

Van: Carel Oldenboom
Verzonden: 14 december 2022

Hallo bestuur,
We gaan het bedrag inzetten voor voedselpakketten voor de kinderen in Ukraïne. Pastor Gustav gaf aan dat er daar momenteel veel behoefte is aan voedsel. In de pakketten zit zowel gezond als ook wat snoepgoed. Ik heb een foto meegestuurd. Laat mij even weten of dit OK is voor jullie.
Alvast fijne dagen voor iedereen, Groet Carel en Inge

Van: Willem Siebelink, namens stichting Warmte voor de Kinderen
Verzonden: 20 december 2022

Hoi Carel,
Goed nieuws! We gaan het geld binnenkort aan je overmaken. Je verhalen en foto's zijn van harte welkom!

Van: Carel Oldenboom
Verzonden: 21 december 2022

Goedemiddag Allen,
Da`s inderdaad fijn nieuws! Het geld is inmiddels binnengekomen en de eerste pakketten zijn al onderweg naar de Oekraine. Om er voor te zorgen dat er een deel voor de kerst nog uitgeleverd kon worden zijn we 2 weken geleden al gestart met de actie. Hopend op jullie fiat hebben we uit eigen middelen de aankoop van de artikelen voorgeschoten.
Pastor Gustav heeft zijn contacten bij de leveranciers aangesproken en zodoende konden er snel pakketten gemaakt worden. Deze worden uitgedeeld, samen met "shoeboxes" (die wij samengesteld hebben met speelgoed, sieraden, schriften, kleurpotloden, etc. uit de voorraad die wij van Shoebox uit Etten en andere donateurs kregen) en andere voedingsmiddelen.
Er is op dit moment een grote behoefte aan bv. babyvoeding, en zo je op de foto ziet zijn er ook trays met babyvoeding geladen. De eerste serie foto`s zijn gemaakt bij het laden van de auto met aanhanger die de spullen naar Ukraïne brengt. We wachten nog op foto`s van het uitdelen, maar zodra deze binnen zijn sturen wij ze door.


Fijne Kerstdagen en een hoopvol 2022
Carel en Inge

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Romana